Renovatio Trading

Ai nevoie de suport specializat?
Contacteaza-ne!

Pentru orice neregula in procesul de furnizare, suntem aici pentru tine.
Echipa noastra dedicata vine in intampinarea nevoilor tale ori de cate ori ne soliciti ajutorul.

Romania, Bucuresti, Soseaua Nordului 62D, 014104
office@renovatiotrading.ro
0213 182 010
0800 460 400
0213 182 013

Intrebari frecvente

Stim ca uneori intreaga procedura legata de achizitia energiei electrice / a gazelor naturale poate parea complicata. Tocmai de aceea mai jos ai raspunsurile la intrebarile cele mai frecvente ale consumatorilor. In cazul in care ai nevoie de lamuriri suplimentare, suntem la dispozitia ta!

Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia

a) Iniţierea procesului de schimbare a furnizorului nu poate avea loc decât după ce clientul final a optat pentru noul furnizor.
Furnizorul poate fi oricare din operatorii economici detinatori de licenta de furnizare de pe teritoriul Romaniei, acest serviciu nefiind limitat la o anumita zona geografica de deservire.
Lista furnizorilor de energie electrica / gaze naturale care activeaza pe piata cu amanuntul poate fi consultata la pagina de internet www.anre.ro, sectiunea Info consumatori, rubricile Operatori economici / Energie electrica / Gaze naturale /Furnizare catre consumatori.

b)Pentru a încheia noul contract de furnizare a energiei electrice / gazelor naturale, clientul final are obligaţia de a transmite furnizorului nou cel puţin următoarele date: adresa locului de consum, denumirea furnizorului actual, codul unic de identificare a punctului/punctelor de măsurare înscris pe factura, valoarea facturilor scadente şi neachitate până la data notificării, aferente energiei electrice / gazelor naturale furnizate, respectiv serviciilor de reţea, dacă este cazul, precum şi datele referitoare la puterile absorbite/cantităţile de energie electrică / gaze naturale pentru care trebuie asigurată furnizarea după caz, alte documente prevăzute în reglementările în vigoare.

c)Dupa ce clientul final si furnizorul nou convin asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra pretului, incheie contractul de furnizare.
Contractul de furnizare incheiat cu noul furnizor produce efecte de la data incetării contractului incheiat cu furnizorul actual.

d)Clientul final este obligat sa notifice furnizorului actual incetarea contractului de furnizare cu cel putin 21 de zile calendaristice inainte de intrarea in vigoare a noului contract de furnizare.

Nu, pe durata derularii procesului de schimbare a furnizorului este asigurata continuitatea in alimentarea cu energie electrica / gaze naturale a locului de consum.

La solicitarea expresa a clientului final si pe baza contractului de furnizare incheiat, noul furnizor are obligatia de a intreprinde demersurile necesare incheierii contractului/contractelor pentru asigurarea serviciului/serviciilor de retea.

Nu, acordul furnizorului actual este implicit, insa este conditionat de plata la zi a facturilor si respectarea termenului de preaviz.
Trebuie doar sa instiintati furnizorul actual ca doriti denuntarea unilaterala a contractului luand in calcul termenul de preaviz legal/contractual.

Navigheaza la inceputul paginii